Skip to content

VinkitTurvallisuusvaarat, joita on tarkkailtava talon ympärillä

turvallisuusriskit

Turvallisen ympäristön luominen, jossa perheesi voi kasvaa ja menestyä, on ensisijainen tavoite. Onneksi vaikka joukko vakavia turvallisuusriskejä piilee keskimääräisen kodin ympärillä, useimpiin näistä huolenaiheista on melko helppo puuttua.

1. Falls

Pudotusten aiheuttamat vammat ovat yksi yleisimmistä kotitalouksien vaaroista. Itse asiassa yhdelle viidestä vanhemmasta aikuisesta, joka putoaa, aiheutuu rikkoutunut luu tai päävamma1. Märät lattiat, liukas portaat ja hajallaan lelut luovat kaikki mahdollisuuden putoamiseen.

Vakauta portaat

Varmista, että kaikissa portaissa on kiinteät kaiteet, tukevasti kiinnitetyt lattiat, riittävä valaistus ja turvaportit, jos kotona on pieniä lapsia. Regalo Easy Step Walk Thru -portti (noin 35 dollaria *) on säädettävissä useimpiin tiloihin ja helppokäyttöinen jopa vauvan kanssa käsissä.

Poista ulkoaskelmat

Pidä kaikki ulkoportaat puhtaina roskista ja vaaroista, kuten jäästä ja lumesta. Kiinnitä kiinnitysmatot paikoilleen tai käytä tartuntateippiä, kuten SlipDoctors Anti-Slide Safety Tape (alkaen 12 dollarista *), jotta pinnat olisivat vähemmän liukasia.

Peitä kylpyhuoneiden liukkaat pinnat

Kiinnitä matot liukumisen välttämiseksi ja estämään veden kerääntymistä liukasille pinnoille. Liukumattomat tarrat, kuten SlipX Solutions -turvallisuuspinnat, ovat erityisen hyvä tapa estää kotisi kaikkia liukumasta suihkussa.

2.Fires

Asenna palohälyttimet

Tulipaloja oli yli 363 000, mikä aiheutti kaiken lievistä savuvahinkoista kokonaisvahinkoihin, mukaan lukien 3 655 ihmishenkien menetykset.2 Jopa kynttilät tai vartioimaton rauta voi johtaa kotona vahingossa tapahtuviin tulipaloihin, mutta voit tehdä paljon estääksesi kotituli tullessa käsistä.

Asenna palohälyttimet

Asenna palohälyttimet kotisi kaikille tasoille ja tarkista ja vaihda paristot vähintään kerran vuodessa paremman paloturvallisuuden varmistamiseksi.

Tämä hälytys käyttää Wi-Fi-yhteyttä reaaliaikaisten päivitysten toimittamiseen. Ja voit käyttää etävalvontaa suoraan älypuhelimellasi tai muulla mobiililaitteella.

Osta palosammutin

Pidä ainakin yksi sammutin kotonasi – ja tarkista se vuosittain varmistaaksesi, että se on hyvässä kunnossa. Pidä monikäyttöinen sammutin, kuten Kidde FA110 (noin 40 dollaria *), kätevänä keittiössä tai takan lähellä.

3. Hiilimonoksidi

Alhainen altistuminen hiilimonoksidille (CO) voi aiheuttaa päänsärkyä ja huimausta, kun taas korkea pitoisuus voi johtaa oksenteluun, heikentyneeseen näkökykyyn ja jopa kuolemaan.

Hiilimonoksidia on käytännössä mahdotonta havaita hajun, näkyvyyden tai äänen perusteella, mikä tekee siitä vaikean havaitsemisen uhan. Mutta on olemassa asioita, joita voit tehdä estääksesi CO-aiheuttamat vammat.

4. hukkuminen

Hukkuminen ei ole vain riski uidessa tai ulkona pelatessa – se voi olla vaarana myös kotona. Keskimäärin kaksi kolmasosaa lapsuuden hukkumisista tapahtuu kylpyammeessa 6, joten tee oma osasi hukkumisen estämiseksi seuraavilla kahdella vinkillä:

5. Palovammat

Palovammat eivät välttämättä tunnu tavalliselta kotitalousvaaralta, mutta ne ovat riskejä aina, kun käytät astianpesukoneita ja uuneja. Onneksi on olemassa muutamia tapoja, joilla voit auttaa varmistamaan, että kukaan perheenjäsenistäsi ei tunnu raikkaan palavan kuumuuden kuumuudelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *