Skip to content

Opas kotiturvallisuuteen

Opas kotiturvallisuuteen

Suurin osa meistä tuntee olonsa turvalliseksi kodissamme, mutta vaarat varjostuvat joka puolella. Kotisi saattaa sataa myrkkyjä sen rakennusmateriaaleista. Keittiön kaapista, lääkekaapista ja autotallista löytyy laaja valikoima myrkkyjä. Kodinkoneiden käyttämiseen käytetty sähkö voi aiheuttaa sähköiskun tai kuoleman. Ja jos tämä ei riitä, voit pudota, hukkua tai jopa kokea tulipalon kotona. Onneksi tietämällä kotitalouksien vaarat ja noudattamalla tässä artikkelissa kuvattuja varotoimia, voit taata, että “kotisi, suloinen kotisi” on “koti, turvallinen koti”. Tässä on nopea esikatselu:

Opas kotitalouksien myrkkyihin

Monet kotitalouksien toksiinit, kuten lyijy, radoni, asbesti ja formaldehydi, ovat peräisin kodien rakentamiseen käytetyistä materiaaleista. Ne voivat aiheuttaa erilaisia ​​vakavia terveysongelmia väsymyksestä ja päänsärkystä keuhkosyöpään. Kodin saastunut juomavesi ja allergeenit voivat myös tehdä sinulle sairas. Mutta on olemassa tapoja havaita nämä vaarat ja poistaa ne kotoasi.

Kuinka myrkyttää kotisi

Monet ihmiset, erityisesti lapset ja vanhukset, kuolevat kodin vahingossa tapahtuvasta myrkytyksestä. Yleiset kotimyrkyt, kuten pesuaineet, hyönteismyrkyt, vitamiinit ja reseptilääkkeet, voivat vakavasti vahingoittaa niitä nautittavaa lasta. Iäkkäät ihmiset, jotka käyttävät reseptilääkkeitä, voidaan myrkyttää ottamalla vahingossa toinen annos. Useimmat vahingossa tapahtuvat myrkytykset voidaan kuitenkin helposti estää varmistamalla, että myrkyt varastoidaan asianmukaisesti ja poissa lasten ulottuvilta.

Opas kotitalouksien sähkövaaroihin

Kodin sähkö voi olla vaarallinen virtalähde, jos asianmukaisia ​​varotoimia ei noudateta. Sähköiskut joutuessaan kosketuksiin sähkön kanssa voivat lyödä sinut tajuttomana, aiheuttaa palovammoja ja olla jopa tappavia. Suorittamalla yksinkertaiset toimenpiteet, kuten peittämällä pistorasiat turvapistokkeilla, pitämällä sähkölaitteet poissa vedestä ja kytkemällä katkaisijat pois päältä ennen sähkötyötöitä, voit vähentää riskiä joutua suoraan kosketuksiin sähkön kanssa.

Kuinka estää vahingossa tapahtuvat putoukset

Kuinka estää vahingossa tapahtuvat putoukset

Iäkkäät ja tietyt sairaudet sairastuneet ovat erityisen vaarassa vahingossa pudota kotona. Riippumatta ikäsi tai terveydentilasi, voit pudota huolimattomuuden tai itsesi vaarallisiin tilanteisiin takia. Pudotus voi johtaa pieniin loukkaantumisiin, kuten mustelmiin tai leikkauksiin, tai vakavampiin loukkaantumisiin, kuten luunmurtumiin ja palovammoihin. Onneksi voit vähentää putoamisriskiä seuraamalla turvallisuusvihjeitä, kuten liikkuessasi varovasti ja poistamalla esteitä kotoasi.

Kuinka estää hukkumista

Hukkuminen on johtava vahingossa tapahtuvan kuoleman syy, etenkin lapsille. Hukkuminen ei tapahdu vain kodeissa, joissa on uima-altaat – lapset voivat hukkua pieniin vesisäiliöihin, kuten ämpäri tai wc: tä. Yksinkertaiset vaiheet, kuten aidan asentaminen uima-altaan ympärille ja et koskaan salli jonkun uida yksin, voivat auttaa varmistamaan, että hukkumista ei tapahdu koskaan kodissasi tai sen ympäristössä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *