Skip to content

4 helppokäyttöistä kotiturvallisuusvinkkiä

Kotiturvallisuus

1.Älä unohda turvallisuuden ylläpitoa

Turvallisuuteen liittyvä taloudenhoito tarkoittaa vähäisten turvallisuusriskien pitämistä loitolla pitämällä yllä perusturvallisuuskäytäntöjä. Seuraavat ovat hyviä siivouspalveluita. Ensinnäkin, älä jatka sotkua ovien, portaiden tai portaiden edessä ja varmista, että kaikki narut ovat matkan ulkopuolella matkojen välttämiseksi. Pidä asiat siellä, missä ne ovat helposti saavutettavissa, tai käytä tikkaita tai portaikkoa turvallisesti noutaaksesi ne, ja pidä laatikot, kaapit ja kaapit suljettuina, kun niitä ei käytetä. Kodissasi on todennäköisesti joitain mahdollisesti vaarallisia liuottimia ja puhdistusaineita, joten varmista, että kemikaalit tai muut vaaralliset aineet varastoidaan turvallisesti ja asianmukaisesti. Pidä keittiössä laitteet pois päältä tai pistorasiasta, kun et käytä niitä.

2.Pitä yllä riittävää kodinturvallisuutta

Ehkä yksi suurimmista kodinomistamiseen liittyvistä turvallisuusriskeistä on mahdolliset turvallisuusuhat. Ne voivat olla tulipaloja, tulvia, voiman menetystä, hyökkäystä tai pahempaa. Mahdollisesti traagisen tapahtuman välttämiseksi on varmistettava, että ylläpidät riittävän kodinturvallisuuden pitämällä kodissasi turvahälyttimen ja oven lukitusjärjestelmän. Paloturvallisuuden ylläpitämiseksi on aina oltava savun ja hiilimonoksidin ilmaisimia kotona ja tarkista paristot ja testaa ne usein.

Pitä yllä riittävää kodinturvallisuutta

Aina on hyödyllistä saada kotisi hätätoimintasuunnitelma, kuten poistumistiet, poistosuunnitelma ja hätätapaamispaikka. Ilmoita nämä suunnitelmat kaikille talossa asuville perheenjäsenille ja jaa talokoodeja tai talon avaimia vain niille, joihin todella luotat.

3. Muista aina kodin paloturvallisuus

Kotipalot voivat olla erittäin tuhoisia, ellei jopa hengenvaarallisia. Vaikka on vaikeata elää mukavasti ja mukavasti eliminoidessaan kaikki palouhat, on joitain toimenpiteitä, jotka voit tehdä varmistaaksesi, että korkean riskin kodintarvikkeet poistetaan mahdollisesta riskistä. Älä koskaan jätä ruoanlaittoa ilman valvontaa ja pidä uunit ja vastapinnat puhtaina epäjärjestyksestä, rasvasta ja erityisesti tulenarkoista esineistä, kuten hiuslakka, virhesuihku tai ilmanraikastin. Aseta ajastin, joka hälyttää, kun ruoanlaitto on valmis, koska se on helppo unohtaa. Käytä myös tiukkoja vaatteita ruoanlaiton aikana varmistaaksesi, että mikään ei syty tuleen. Jos sinulla on takka, kynttilät tai muut avotulelähteet, älä koskaan jätä sitä ilman valvontaa ja aseta se palamattomalle pinnalle, joka on tyhjä mahdollisesti syttyvistä esineistä.

4.Peräytä sähköriskit

Peräytä sähköriskit

Vaikka sähkö on uskomattoman mukavaa, se voi myös aiheuttaa paljon turvallisuusriskejä, jos sitä ei ylläpidetä riittävästi. Käytä seuraavia sähköturvallisuusvinkkejä mahdollisten sähkövaarojen poistamiseksi. Vaihda kaikki vaurioituneet tai kuluneet johdot ja johdot ja heitä ulos vanhat tai vialliset laitteet. Noudata oikeita menettelyjä vaihtaessasi hehkulamppuja. Älä koskaan ole liian täynnä pistorasioita, käytä tarvittaessa jatkojohtoja ja osta vain kansallisesti tunnustetun laboratorion (ts. UL) arvioimia sähkötuotteita. UL on OSHA: n hyväksymä suorittamaan tuoteturvallisuustestejä, joten etsi tuotteita, joilla on tämä hyväksyntämerkki. Lisäksi kaikki sähköjärjestelmät tulee korjata tai asentaa valtuutetun ammattihenkilön toimesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *